Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Βιωματικά εργαστήρια για γονείς: Γονεϊκός τύπος & παιδί: μια δυναμική σχέση αλληλεπίδρασης

Τα βιωματικά εργαστήρια για γονείς έχουν συγκεκριμένη θεματολογία προς επεξεργασία. Η επεξεργασία αυτή θα γίνεται συνδυαστικά, τόσο με μεθόδους που χρησιμοποιούνται στη συμβουλευτική γονέων όσο και βιωματικές τεχνικές και ασκήσεις που χρησιμοποιούνται στο θεατρικό χώρο, στη δραματοθεραπεία αλλά και σε άλλες ψυχοθεραπευτικές κατευθύνσεις.
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στα βιωματικά εργαστήρια, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών και επιμέρους στόχων: μέσα από την ενημέρωση, την πληροφόρηση και την ανταλλαγή απόψεων γινόμαστε καλύτεροι γονείς. Μέσα από το μοίρασμα εκφράζουμε ένα μέρος των αποριών μας, του άγχους μας και του θαυμασμού μας για αυτά τα υπέροχα πλάσματα, τα παιδιά μας, και εμψυχωνόμαστε μέσα από τη συνειδητοποίηση ότι δεν είμαστε μόνοι. Μέσα από τις βιωματικές ασκήσεις, θυμόμαστε, προσπαθούμε να καταλάβουμε, αλλάζουμε θέση και οπτική, νιώθουμε, συναισθανόμαστε, αναπτύσσουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας, παίζουμε, χαλαρώνουμε, καλλιεργούμε δηλαδή πολύτιμες διαστάσεις του γονεϊκού ρόλου.





Γονεϊκός τύπος & παιδί: μια δυναμική σχέση αλληλεπίδρασης
Στο εργαστήριο αυτό θα διερευνήσουμε θεωρητικά και βιωματικά τους τέσσερις επικρατέστερους τύπους γονέων και τις επιδράσεις κάθε ενός από αυτούς στη συμπεριφορά και διαμόρφωση παιδιών και εφήβων. Οι τέσσερις τύποι γονέων είναι: Ο επικριτικός (ή αυταρχικός, ή αποδοκιμαστικός), ο επιτρεπτικός (ή ανεκτικός ή παραχωρητικός), ο αδιάφορος (ή αποστασιοποιημένος) και ο δημοκρατικός (ή σύμβουλος ή συναισθηματικός μέντορας). Θα συζητήσουμε τυχόν δυσκολίες και θα αναζητήσουμε τις αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε ώστε να βελτιώσουμε την σημαντικότατη αυτή σχέση της ζωής μας.





Διεξαγωγή: Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, 18:00 – 20:00, στο Ανοιχτό Παράθυρο (Χατζηκώστα 5, δίπλα από τη Στοά Λούλη)

Κόστος (χωρίς ΦΠΑ): 10 ευρώ

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (έως και 14/2):
694 0045453 & anoixtoparathiro@yahoo.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου