Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Σύντομο βιογραφικό


 

Η Βίκυ Βάββα είναι δραματοθεραπεύτρια, εκπαιδευόμενη παιγνιοθεραπεύτρια, σύμβουλος ψυχικής υγείας και παιδαγωγός θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού. Είναι επίσης πιστοποιημένη συντονίστρια ομάδων σχολών γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων και εκπαιδευμένη συντονίστρια Εργαστηρίου Αποτελεσματικού Γονέα ( PET - T. Gordon).
 Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Πανεπιστημιακό τμήμα της Νοσηλευτικής στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2002), απέκτησε με υποτροφία το μεταπτυχιακό της στην Ψυχική Υγεία (ΕΚΠΑ). Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τετραετή μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην δραματοθεραπεία στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ, παράλληλα με τις τριετείς σπουδές της στην παιδαγωγική θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού στο Θέατρο της Ημέρας του Λάκη Κουρετζή. Έχει εκπαιδευτεί στο συντονισμό Ομάδων Σχολών Γονέων στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων (σύστημα Μ. Χουρδάκη). Μέσα στο 2017 ολοκλήρωσε τη φοίτησή της στην Παιγνιοθεραπεία (Certficate) στην εταιρεία Play Therapy Greece με πιστοποίηση από τον οργανισμό Play Therapy International (PTI). Συνεχίζει την εκπαίδευσή της στην Παιγνιοθεραπεία (επίπεδο Diploma) και εργάζεται θεραπευτικά με παιδιά και εφήβους, καθώς επίσης και με ενήλικες.
Συντονίζει ομάδες συμβουλευτικής γονέων από το 2005, αρχικά ως συνεργάτιδα του ΙΔΕΚΕ και στη συνέχεια αυτόνομα. Εργάστηκε ως δραματοθεραπεύτρια στο χώρο της ψυχικής υγείας (Κέντρα Ψυχικής Υγείας Ζωγράφου κ Βύρωνα, Κέντρο Ημέρας Αιγινήτειου Νοσοκομείου) και το χώρο της απεξάρτησης (ΟΚΑΝΑ, Στεγνό πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ) καθώς και στο Ινστιτούτο δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ στην Αθήνα, μέχρι και τον Ιούνιο του 2013.
Παράλληλα, εργάστηκε σε κέντρα δημιουργικών δραστηριοτήτων για παιδιά με βασικό εργαλείο το θεατρικό παιχνίδι. Έχει συμμετάσχει τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση εκπαιδευτικών – δημιουργικών προγραμμάτων για παιδιά, με κεντρικό άξονα την τέχνη γενικά και ειδικότερα τη δραματική.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος βιωματικών σεμιναρίων σχετικών με την ψυχική υγεία, τη δραματοθεραπεία, το θεατρικό παιχνίδι και το εκπαιδευτικό δράμα,  τη συμβουλευτική & εκπαίδευση ενηλίκων και έχει συμμετάσχει σε Πανελλήνια και Διεθνή Συνέδρια με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις και βιωματικά εργαστήρια.
Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο για 15 και πλέον έτη, παρακολουθώντας κύκλους σπουδών στο θεατρικό εργαστήρι του Δ.Ζωγράφου (Αθήνα) και συμμετέχοντας σε θεατρικές παραστάσεις. Εσχάτως, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την αφήγηση παραμυθιών και τη συγγραφή παραμυθιών και διηγημάτων (ΕΚΕΒΙ). Δύο παραμύθια, δύο διηγήματα και 1 ποίημά της έχουν εκδοθεί. Διατηρεί σταθερή συνεργασία εβδομαδιαίας αρθρογραφίας με την ημερήσια εφημερίδα «Ηπειρωτικός Αγών». Είναι μέλος της Ένωσης Παιγνιοθεραπευτών και Δραματοθεραπευτών Ελλάδας και του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.
Από τον Ιούλιο του 2013 ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα, ως δραματοθεραπεύτρια και παιγνιοθεραπέυτρια παιδιών και ενηλίκων και ως συντονίστρια θεραπευτικών, συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών δράσεων στο εργαστήρι δραματοθεραπείας και συμβουλευτικής «Ανοιχτό Παράθυρο». Παράλληλα, είναι υπεύθυνη διοργάνωσης εκδηλώσεων στο οικογενειακό βιβλιοπωλείο «Οσελότος». Συμμετέχει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση παραστάσεων κουκλοθεάτρου και αφήγησης παραμυθιών και συντονίζει δράσεις αφήγησης και θεατρικού παιχνιδιού σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Έχει αναλάβει το συντονισμό και την εμψύχωση δράσεων σε συνεργασία με φορείς όπως ΣΕΟ, ΕΨΕΠ, Πρωτοβάθμια και β’ θμια εκπαίδευση, ΚΕΔΔΥ, Παιδικά Χωριά SOS, Κέντρα Περιβαλλοντκής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικούς Συλλόγους και είναι συνεργάτιδα του Πανελλήνιου Δικτύου Θεάτρου για την Εκπαίδευση σε προγράμματα ευαισθητοποίησης και ένταξης που διενεργούνται σε σχολεία της πόλης (ΜΑΖΙ).

E-mail: vickyvavva7@yahoo.gr & anoixtoparathiro.ioannina@gmail.com   
Τηλ/νο: 694 0045453

1 σχόλιο:

  1. καλησπερα να ρωτησω πως δηλωνω για την εκδηλωση της Τριτης και ποια ειναι η τιμη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή