Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

4ο Βιωματικό σεμινάριο δραματοθεραπείας



Η μάσκα και το πρόσωπο
«Ο άνθρωπος είναι λιγότερο ο εαυτός του όταν μιλάει ως ο εαυτός του.  Δώσ’ του μια μάσκα και θα σου πει την αλήθεια.» Όσκαρ Ουάιλντ


Οι μάσκες είναι το αρχαιότερο μέσο υιοθέτησης μιας διαφορετικής ταυτότητας και έχουν χρησιμοποιηθεί για θρησκευτικούς, πολιτισμικούς, θεραπευτικούς, πολιτικούς, ανήθικους, παράνομους, ψυχαγωγικούς και θεατρικούς σκοπούς.
Στο βιωματικό σεμινάριο θα ασχοληθούμε με τη διάσταση της μάσκας ως προς το «είναι» και το «φαίνεσθαι». Σύμφωνα με τον Jung, κάθε άνθρωπος αναπτύσσει τη λεγόμενη περσόνα (persona), μια εικόνα εαυτού που προβάλλει προς τα έξω και μέσα από την οποία επικοινωνεί με τον κόσμο. Ένα σημαντικό κομμάτι της αυτογνωσίας, είναι το να γνωρίζει κανείς ποιος είναι και ποιος φαίνεται αλλά και να καταφέρει να αναπτύξει μια υγιή και λειτουργική περσόνα. Η κατασκευή μάσκας και η δραματοθεραπευτική προσέγγιση της διττής μας ταυτότητας, μας δίνει την ευκαιρία να κατανοήσουμε βαθύτερα ποια στοιχεία ανήκουν πού, να αποκτήσουμε σαφή επίγνωση της διάκρισης του «είναι» και του «φαίνεσθαι» και να γεφυρώσουμε τις δύο αυτές πτυχές του εαυτού μας με έναν τρόπο που να προάγει την ψυχοπνευματική μας υγεία.    

 
Συντονίστρια: Βίκυ Βάββα, MSc σύμβουλος ψυχικής υγείας, δραματοθεραπεύτρια, παιδαγωγός θεάτρου & θεατρικού παιχνιδιού

Διεξαγωγή: Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, 17:00 – 21:00, στο Ανοιχτό Παράθυρο (Χατζηκώστα 5, δίπλα από τη Στοά Λούλη)

Κόστος (χωρίς ΦΠΑ): 20 ευρώ & 15 ευρώ για φοιτητές και ανέργους

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (έως και 10/2):
694 0045453 & anoixtoparathiro@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου