Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Δράσεις Απρίλη

«Απρίλη μου, Απρίλη μου ξανθέ και Μάη μυρωδάτε, καρδιά μου πώς αντέ- Καρδιά μου πώς, καρδιά μου πώς αντέχεις μέσα στην τόση αγάπη, στις τόσες ομορφιές…»

Image result for απριλης

Κυριακή 15/4, 17:00 – 21:00. Μουσικοκινητική. Βιωματικό σεμινάριο για παιδαγωγούς προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης και γονείς. Στο σεμινάριο αυτό θα ασχοληθούμε με τις βασικές θεωρητικές αρχές της Μουσικοκινητικής αλλά κύρίως με τις ασκήσεις και τα παιχνίδια που μπορούμε να υλοποιήσουμε ανά ηλικιακή ομάδα παιδιών, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε μια ομάδα, ενισχύοντας τον συντονισμό, τη δημιουργικότητα, την έκφραση, την κοινωνικοποίηση και τη διεύρυνση των μελών της!Δίνονται σημειώσεις, ασκήσεις, βιβλιογραφία και βεβαίωση συμμετοχής [Κόστος: Φοιτητές: 15 ευρώ (+ΦΠΑ) / Εργαζόμενοι: 20 ευρώ (+ΦΠΑ)]

Παρασκευή 20/4, 19:00 – 20:30 Μια τελεία… είναι αρκετή!. Ένα εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικής έκφρασης με θέμα την αυτοεκτίμηση, για παιδιά 6 – 9 ετών, εμπνευσμένο από το βιβλίο «Η τελεία». Μέσα από την ομαδική αλληλεπίδραση και τα παιχνίδια που χτίζουν την ασφάλεια και ενθαρρύνουν τη συνεργασία, θα ενισχύσουμε ομαδικά και ατομικά την αυτοεκτίμησή μας και θα θυμηθούμε όλους τους λόγους για τους οποίους είμαστε αξιολάτρευτοι… (10 ευρώ + ΦΠΑ)

Related image

Τρίτη 24/4, 18:00 – 21:00. Πειθαρχία χωρίς τιμωρία. Σεμινάριο για γονείς & παιδαγωγούς. Όλο και περισσότεροι γονείς και παιδαγωγοί αντιλαμβάνονται τις εγγενείς αδυναμίες μιας διαπαιδαγώγησης που βασίζεται στην ανταμοιβή και την τιμωρία. Από την άλλη, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι πολύ διαφορετικές και ραγδαίως εξελισσόμενες. Ο ισχυρός δεσμός ανάμεσα στο παιδί και το γονέα, στο παιδί και τον παιδαγωγό, παίζει καταλυτικό ρόλο ώστε το παιδί να μας αισθάνεται ως τους φυσικούς του συμβούλους. Η απομόνωση, οι φωνές, η τιμωρητική / εξουσιαστική στάση απέναντι στα παιδιά ή, αντίθετα, η χαλαρή, ανεκτική, άβουλη διαπαιδαγώγηση δείχνουν προβληματικά αποτελέσματα στη μελλοντική εξέλιξη του παιδιού σε έφηβο και ενήλικα.

Το σεμινάριο αυτό βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Judy Arnall και στοχεύει στο να κατανοήσουμε τη σπουδαιότητα της σύνδεσης και να εφοδιαστούμε με πολλά εργαλεία διαπαιδαγώγησης και ιδέες διαχείρισης καθημερινών καταστάσεων, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών μας ή των παιδιών με τα οποία δουλεύουμε σε καθημερινή βάση. Τα νέα δεδομένα απαιτούν φρέσκιες, αναθεωρημένες προσεγγίσεις, στις οποίες έχουμε πια πρόσβαση σχετικά εύκολα! Ας τις αξιοποιήσουμε…

Κόστος: Φοιτητές – άνεργοι: 12 ευρώ (+ΦΠΑ) / εργαζόμενοι: 15 ευρώ (+ΦΠΑ)

Παρασκευή 27/4, 19:00 – 20:00. «Παίζουμε μαζί… με τις 5 αισθήσεις». Το εργαστήριο για παιδιά 2 – 4 ετών με συνοδό αυτή τη φορά έχει θέμα τις αισθήσεις. Στρώνουμε νάυλον και βουτάμε σε αισθητηριακό παιχνίδι με ποικίλα υλικά, άμμο, νερό, αφρό, καλαμπόκι, όσπρια, χώμα και πολλά άλλα θα ενεργοποιήσουν τις αισθήσεις μας και θα μας χαρίσουν εμπειρίες χαράς και δημιουργίας, λερώματος και ανακατώματος – μεριμνήστε για τα κατάλληλα ρούχα!
Κόστος: 10 ευρώ (+ΦΠΑ).

Κυριακή 29/4, 17:00 – 21:00. Συναισθηματική νοημοσύνη μέσα από το θεατρικό παιχνίδι. Βιωματικό σεμινάριο για παιδαγωγούς και γονείς, με άξονα το θεατρικό παιχνίδι και τις τέχνες. Περισσότερο και από το δείκτη νοημοσύνης (IQ), η συναισθηματική επίγνωση και η ικανότητα του ατόμου να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του καθορίζουν την επιτυχία και την ευτυχία στη ζωή και τις σχέσεις. Η συναισθηματική ανάπτυξη, η ικανότητα συνεργασίας, η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, η συναισθηματική επίγνωση και άλλες πολλές δεξιότητες των παιδιών, μπορούν πολύ αποτελεσματικά και δημιουργικά να καλλιεργηθούν μέσα από τις τέχνες και ειδικότερα μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, που είμαι μια κοίτη συνάντηση των τεχνών. Στο σεμινάριο αυτό θα αξιοποιήσουμε θεωρία και κυρίως πράξη, ασκήσεις, παιχνίδια, ιδέες και τεχνικές, που θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να μπορούν να σχεδιάσουν ένα πρόγραμμα ανάπτυξης συναισθηματικής νοημοσύνης, βασισμένο στα προαναφερθέντα εργαλεία. Δίνονται σημειώσεις, βιβλιογραφία, βεβαίωση συμμετοχής. [Κόστος: 20 ευρώ (+ΦΠΑ) / Φοιτητές – άνεργοι: 15 ευρώ (+ΦΠΑ) 

Image result for συναισθήματα θεατρικό παιχνίδι

Απαραίτητη η κράτηση θέσης:6940045453 ή anoixtoparathiro.ioannina@gmail.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου