Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Ετήσιο Σεμινάριο Θεατρικού Παιχνιδιού

 
Για 5η χρονιά, ετοιμαζόμαστε για την έναρξη του Ετήσιου Σεμιναρίου Θεατρικού Παιχνιδιού στο Ανοιχτό Παράθυρο! Έξι ομάδες έχουν ολοκληρώσει το ετήσιο αυτό ταξίδι τα τελευταία 4 χρόνια, έχοντας πάρει και δώσει πολλά...
Κάπως έτσι, έφτασε η ώρα να ξεκινήσουμε δυναμικά τον Οκτώβριο με καινούρια ομάδα! Η ανοιχτή συνάντηση αποσκοπεί στη γνωριμία μας, στην επίλυση αποριών, στον καθορισμό ημερών και ωρών που θα συναντιούνται οι ομάδες, στην άγραφη αλλά ουσιαστική δημιουργία ενός "συμβολαίου" που θα διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή συνεργασία μας. 





Το σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού απευθύνεται σε παιδαγωγούς, φοιτητές παιδαγωγικών, καλλιτεχνικών & ανθρωπιστικών σχολών, θεατρολόγους, γονείς, εμψυχωτές ομάδων, ηθοποιούς & σε όλους τους ενήλικες που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την ευρύτητα και μαγεία της συγκεκριμένης μεθόδου αλλά και τη δύναμη της ομαδικής συνύπαρξης και δημιουργίας.
Στο σεμινάριο θα αξιοποιήσουμε τη θεωρητική, τη βιωματική και την πρακτική προσέγγιση, προκειμένου τα μέλη της ομάδας να κατανοήσουν, να βιώσουν και τελικά να κατακτήσουν τις βασικές έννοιες και εφαρμογές της εμψυχωτικής διαδικασίας του θεατρικού παιχνιδιού. Απώτεροι στόχοι, είναι η εξέλιξη και η διεύρυνση των γνώσεων των μελών της ομάδας και η αξιοποίηση του πλούτου του θεατρικού παιχνιδιού στα πεδία ενδιαφέροντος του κάθε ενός. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου κάθε μέλος θα πραγματοποιήσει πρακτική εξάσκηση με ομάδες παιδιών. Παράλληλα, ετοιμαστείτε για εκπαιδευτικές εκδρομές και επαφή με άλλες μορφές Τέχνης, οι οποίες θα φωτίσουν ακόμη καλύτερα την πολυμορφικότητα & την πολλαπλότητα εφαρμογών του θεατρικού παιχνιδιού.
Το εννεάμηνο ταξίδι μας θα κλείσει τον Ιούνιο με ένα θεατρικό δρώμενο που θα δημιουργήσει η ομάδα, μέσα από τις τεχνικές και τις διαδρομές του θεατρικού παιχνιδιού!

Οι 9 θεματικές ενότητες του σεμιναρίου διαμορφώνονται ως εξής – μικρές τροποποιήσεις ενδέχεται να προκύψουν ανάλογα με τη σύσταση και τις ανάγκες της ομάδας:
1) Το θεατρικό παιχνίδι και οι πολλαπλές του διαστάσεις
2) Τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού
3) Διαδικασία ανάπτυξης του θεατρικού παιχνιδιού
4) Η δυναμική της ομάδας & οι επιμέρους στόχοι του εκπαιδευτικού – εμψυχωτή
5) Ο σκηνικός χώρος, τα σημεία όψης και τα αντικείμενα στο θεατρικό παιχνίδι
6) Προσέγγιση διδακτικού αντικειμένου και θεατρικής παράστασης με τη μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού
7) Το εκπαιδευτικό δράμα – σχέδια μαθημάτων & πρακτικές εφαρμογές / Κουκλοθέατρο
8) Η αναγνώριση και διαχείριση συναισθημάτων μέσα από τη δραματική διεργασία – παίζω με ένα παραμύθι
9) Παρουσίαση δρώμενων & θεωρητικών εργασιών των μελών της ομάδας – Ανασκόπηση – Αξιολόγηση
10) Πρακτική εφαρμογή




Εμψυχώτρια: Βίκυ Βάββα, MSc Ψυχικής Υγείας, Δραματοθεραπεύτρια, Παιδαγωγός Θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού, Σύμβουλος Γονέων, Εκ/νη Παιγνιοθεραπεύτρια
http://anoixto-parathiro.blogspot.com/2014/09/blog-post_11.html

Διάρκεια: 90 ώρες, 1 απόγευμα την εβδομάδα, για δυόμιση ώρες + 20 ώρες πρακτικής (τουλάχιστον) σε ομάδες θεατρικού παιχνιδιού

ΈΝΑΡΞΗ: Αρχές Οκτωβρίου
ΛΗΞΗ: Τέλη Ιουνίου

Ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση για το σεμινάριο & εγγραφές:
Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, 18:00 - 19:30

ΔΙΝΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Πληροφορίες/δήλωση συμμετοχής μέχρι 19/9:
Τηλεφωνικά: 694 0045453
Mail: anoixtoparathiro.ioannina@gmail.com

Κόστος
Εγγραφή: 10 ευρώ
Άνεργοι & Φοιτητές: 35 ευρώ το μήνα
Εργαζόμενοι: 45 ευρώ το μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου