Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Δράσεις ΦεβρουαρίουΚαλό μήνα από καρδιάς!
Ο Φεβρουάριος λέει...

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, 18:00 – 20:30. «Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών». Σεμινάριο για γονείς & παιδαγωγούς. Περισσότερο και από το δείκτη νοημοσύνης (IQ), η συναισθηματική επίγνωση και η ικανότητα του ατόμου να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του καθορίζουν την επιτυχία και την ευτυχία στη ζωή και τις σχέσεις. Το μονοπάτι που οδηγεί τα παιδιά στην καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης τους είναι μια επαρκής συναισθηματική αγωγή που θα τους προσφέρουν γονείς και παιδαγωγοί κατά την ανάπτυξή τους. Στο σεμινάριο αυτό, θα ασχοληθούμε με το χαρακτηριστικό που βρίσκεται στον πυρήνα της συναισθηματικής νοημοσύνης, την ενσυναίσθηση, με τα πέντε βασικά στάδια της συναισθηματικής αγωγής και με ορισμένες στρατηγικές που μπορούμε να υιοθετήσουμε ανάλογα με το ρόλο μας, προκειμένου να επιτύχουμε μια αποτελεσματική συναισθηματική επικοινωνία με τα παιδιά. κόστος: 10 ευρώ (+ΦΠΑ)


Παρασκευή 9/2/18, 19:00 – 20:30. «Αρλεκίνοι». Εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών για παιδιά 6 – 9 ετών. Με αφορμή το υπέροχο βιβλίο των Roberto Piumini  και  Giovani Manna "Η γέννηση του Αρλεκίνου" (εκδόσεις Modern Times), θα ακούσουμε την ιστορία του Αρλεκίνου και θα ταξιδέψουμε στις περιπετειώδεις περιπλανήσεις του, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τη μουσικοκινητική έκφραση! Σύντροφοί μας και βοηθοί, θα είναι και ορισμένοι από τους πίνακες του Picasso και του Miro, με θέμα τους αρλεκίνους, οι οποίο με ευφάνταστο τρόπο θα εμπλακούν στο παιχνίδι μας και θα το εμπλουτίσουν.  κόστος: 10 ευρώ (+ΦΠΑ)

Παρασκευή 16/2/18, 19:00 – 20:00. «Παίζουμε μαζί… με το Καρναβάλι των Ζώων». Την Παρασκευή της Αποκριάς, Παίζουμε Μαζί με ένα από τα διασημότερα καρναβάλια! Το Καρναβάλι των Ζώων του Camille Saint Saens! Ερχόμαστε σε επαφή με τα όργανα της ορχήστρας, παίζουμε μουσικοκινητικά παιχνίδια και πειραματιζόμαστε με τους ρόλους των ζώων του δάσους.
Φυσικά στο τέλος, φτιάχνουμε τη δική μας μάσκα με φαντασία και μπόλικα υλικά!

Για παιδιά 2 -4 ετών με συνοδό - κόστος: 10 ευρώ (+ΦΠΑ)

Την Παρασκευή του Φλεβάρη, Παίζουμε Μαζί με ένα από τα διασημότερα καρναβάλια! Το Καρναβάλι των Ζώων του Camille Saint Saens! Ερχόμαστε σε επαφή με τα όργανα της ορχήστρας, παίζουμε μουσικοκινητικά παιχνίδια και πειραματιζόμαστε με τους ρόλους των ζώων του δάσους.
Φυσικά στο τέλος, φτιάχνουμε τη δική μας μάσκα με φαντασία και μπόλικα υλικά!

Για παιδιά 2 -4 ετών με συνοδό - κόστος: 10 ευρώ (+ΦΠΑ)

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 6940045453 ή anoixtoparathiro.ioannina@gmail.com

1 σχόλιο: