Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Μεγαλώνοντας παιδιά με θετική αυτοεκτίμηση & ισχυρή αυτοπεποίθηση

Σεμινάριο για γονείς & παιδαγωγούς

 

Τα σεμινάρια για γονείς έχουν συγκεκριμένη θεματολογία προς επεξεργασία. Η επεξεργασία αυτή γίνεται συνδυαστικά, τόσο με μεθόδους που χρησιμοποιούνται στη συμβουλευτική γονέων όσο και βιωματικές τεχνικές και ασκήσεις, όπου κριθεί σκόπιμο. Μέσα από την ενημέρωση, την πληροφόρηση και την ανταλλαγή απόψεων γινόμαστε καλύτεροι γονείς. Μέσα από το μοίρασμα εκφράζουμε ένα μέρος των αποριών μας, του άγχους μας και του θαυμασμού μας για αυτά τα υπέροχα πλάσματα, τα παιδιά μας, και εμψυχωνόμαστε μέσα από τη συνειδητοποίηση ότι δεν είμαστε μόνοι. Μέσα από τις βιωματικές ασκήσεις, θυμόμαστε, προσπαθούμε να καταλάβουμε, αλλάζουμε θέση και οπτική, νιώθουμε, συναισθανόμαστε, αναπτύσσουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας, παίζουμε, χαλαρώνουμε, καλλιεργούμε δηλαδή πολύτιμες διαστάσεις του γονεϊκού ρόλου.
 
Αυτοεκτίμηση & αυτοπεποίθηση

Η αυτοεκτίμηση εκφράζει την αξία που δίνει κάποιος στον εαυτό του. Είναι μια συνολική , συναισθηματική κυρίως στάση για τον εαυτό, που μπορεί να είναι θετική ή αρνητική. Η αυτοπεποίθηση είναι ένα από τα πολλά τμήματα της αυτοεκτίμησης, που είναι πολύ πιο ευρεία έννοια. Μπορεί κανείς να έχει αυτοπεποίθηση σε έναν τομέα της ζωής του και να στερείται αυτοπεποίθησης σε άλλους.
Και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά, οικοδομούνται σταδιακά, από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής μας. Στο σεμινάριο αυτό, θα ασχοληθούμε με τους τρόπους που εμείς, ως γονείς, μπορούμε να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση των παιδιών μας, μέσα από την καθημερινή αλληλεπίδραση μαζί τους. Η ειλικρίνεια, ο έπαινος, η ενθάρρυνση, η κριτική και σίγουρα, η δική μας αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση ως ανθρώπων και γονιών, θα αποτελέσουν ορισμένες μόνο από τις περιοχές στις οποίες θα κινηθούμε προκειμένου να κατανοήσουμε πώς λειτουργούν όλα αυτά, να αναθεωρήσουμε παλιότερες μεθόδους και απόψεις και τελικά να πάρουμε μαζί μας έναν «οδικό χάρτη» με προορισμό την θετική αυτοεικόνα του παιδιού και την πίστη στον εαυτό.

 

Συντονίστρια: Βίκυ Βάββα, MSc δραματοθεραπεύτρια, θεατροπαιδαγωγός, πιστοποιημένη συντονίστρια σχολών γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων (www.anoixto-parathiro.blogspot.gr )

Διεξαγωγή: Παρασκευή 24 Απριλίου, 18:00 – 20:30, στο Ανοιχτό Παράθυρο (Χατζηκώστα 5, στενό Αγίου Νικολάου Αγοράς)

Κόστος (χωρίς ΦΠΑ): 10 ευρώ

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (έως και 23/4):
694 0045453 & anoixtoparathiro@yahoo.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου