Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Δράσεις Νοέμβρη

 

Κάθε Παρασκευή 17:00 – 18:00. Ομάδα θεατρικού παιχνιδιού για προνήπια και νήπια, 4 και 5 ετών, με στόχο την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας και την καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης.

Παρασκευή 10/11, 18:30 – 19:45.  «Τα Μαθηματικά μέσα στην Τέχνη», Εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού για Πρωτάκια! Θέμα μας τα γεωμετρικά σχήματα όπως συναντώνται σε πίνακες σπουδαίων ζωγράφων και οι αριθμοί, όπως αναπαριστώνται από το σώμα και την ομάδα. Με  φαντασία, σωματική έκφραση και θεατρική σύνθεση, θα προσεγγίσουμε μία επιστήμη μέσα από την Τέχνη! Κόστος: 10 ευρώ

Τρίτη 14/11, 18:00 – 20:30. Μεγαλώνοντας παιδιά με υψηλή αυτοεκτίμηση. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ & ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ. ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ, ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Η αυτοεκτίμηση εκφράζει την αξία που δίνει κάποιος στον εαυτό του. Είναι μια συνολική , συναισθηματική κυρίως στάση για τον εαυτό, που μπορεί να είναι θετική ή αρνητική. Στο σεμινάριο αυτό, θα ασχοληθούμε με τους τρόπους που εμείς, ως γονείς και παιδαγωγοί, μπορούμε να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση των παιδιών μας, μέσα από την καθημερινή αλληλεπίδραση μαζί τους. Παιχνίδια και δραστηριότητες ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης θα συμπληρώσουν με ευφάνταστο τρόπο τη θεωρητική μας προσέγγιση! Κόστος: 10 ευρώ (+ΦΠΑ)

Τρίτη 28/11, 18:00 – 20:30. Σχολικός Εκφοβισμός. Σεμινάριο για γονείς & παιδαγωγούς.
ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ, ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΥΛΙΚΟ & ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο συγκεκριμένο σεμινάριο, θα διερευνήσουμε τις βασικές διαστάσεις του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού (μορφές, προφίλ των εμπλεκομένων, παράγοντες κινδύνου, ψυχοσυναισθηματικές επιδράσεις στα παιδιά, ο ρόλος των ενηλίκων), κυρίως όμως θα επικεντρωθούμε σε μεθόδους παρέμβασης και στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά στην κατεύθυνση της πρόληψης και της έγκαιρης αντιμετώπισης, μέσα από την αποδοχή της διαφορετικότητας, την ενσυναισθητική κατανόηση και την ανάληψη ευθύνης. Στο σεμινάριο θα δοθούν σημειώσεις, βιβλιογραφία και θα πραγματοποιηθούν βιωματικές ασκήσεις. Κόστος: 10 ευρώ (+ΦΠΑ). 

Για όλα τα εργαστήρια και σεμινάρια, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 694 0045453 ή anoixtoparathiro.ioannina@gmail.com

Εικόνες: F/b: Το ανθολόγιο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου