Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Δράσεις ΔεκέμβρηΦωτογραφία του χρήστη Ανοιχτό Παράθυρο. 

Κάθε Παρασκευή 17:00 – 18:00. Ομάδα θεατρικού παιχνιδιού για προνήπια και νήπια, 4 και 5 ετών, με στόχο την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας και την καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης.

Παρασκευή 8/12, 18:30 – 19:45. Παίζουμε Μαζί με το Ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι. Η ομάδα των μικρών μας φίλων 2 – 4 ετών με τους συνοδούς τους, ταξιδεύουν στα Χριστουγεννιάτικα όνειρα με οδηγό ένα επίμονο, χαριτωμένο ποντικάκι! Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 694 0045453 ή anoixtoparathiro.ioannina@gmail.com, Κόστος: 10 ευρώ (+ΦΠΑ)

Κυριακή 10/12, 12:00 & 17:30. Παράσταση Κουκλοθεάτρου «Τρίγωνα κάλαντα, γράψε καινούρια κι άλλαχτα» στο θέατρο Έκφραση. Εισιτήριο: 5 ευρώ.

Φωτογραφία του χρήστη Ανοιχτό Παράθυρο.

Τρίτη 12/12, 18:00 – 20:30. Παιδί και Παιχνίδι, Σεμινάριο για γονείς & παιδαγωγούς.
Έρχονται γιορτές και το θέμα παιδί & παιχνίδι γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ! Κατά τον D.W.Winnicott, το παιχνίδι είναι η μόνη ελεύθερη διαδικασία για τον άνθρωπο και διαφέρει από την εργασία γιατί δεν αποσκοπεί μόνο σ ένα αποτέλεσμα. Δεν έχει μόνο στόχο, αλλά η διαδικασία αυτή καθ’ αυτή είναι χαρά, μάθηση, επικοινωνία. Είναι αυτοσκοπός. Στο εργαστήριο αυτό, θα μιλήσουμε για το παιχνίδι στα διάφορα στάδια ανάπτυξης του παιδιού (αισθησιοκινητικό, συμβολικό, ελεύθερο, κτλ.) και τη σημασία του, για το «κοριτσίστικο», το «αγορίστικο» και το … «καλό» παιχνίδι, για το θεραπευτικό παιχνίδι, για τα κατάλληλα για κάθε ηλικία παιχνίδια, για τον καθοριστικό ρόλο του γονιού-ενήλικα στην ενίσχυση και την υλοποίηση του παιδικού παιχνιδιού. Η φαντασία, η δημιουργικότητα, η κριτική σκέψη, η επικοινωνία και… ο Άη Βασίλης, τα παιχνίδια που προάγουν την ανάπτυξη των παιδιών, τα παιχνίδια που αναπαράγουν στερεότυπα και "στενεύουν" τα όρια διεύρυνσης, οι θεραπευτικές λειτουργίες του παιχνιδιού και η ενσωμάτωσή τους στην παιγνιοθεραπεία, θα είναι πρωταγωνιστές στη συζήτησή μας. Φυσικά… θα παίξουμε, ανακαλύπτοντας εκ νέου τα παιδιά που έχουμε μέσα μας!
Δίνονται σημειώσεις, βεβαιώσεις συμμετοχής & βιβλιογραφία
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 694 0045453 ή anoixtoparathiro.ioannina@gmail.com, Κόστος: 10 ευρώ (+ΦΠΑ)

Παρασκευή 15/12, 18:30 – 19:45.  Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα. Εργαστήρι αφήγησης & θεατρικού παιχνιδιού για Πρωτάκια και όποιον άλλον φίλο θέλει να μπει στο κάστρο της Φρικαντέλας, να γνωρίσει τις φωνούλες που φυλακίστηκαν στα μπαλόνια της μάγισσας και τα γράμματα που θέλουν να επιστρέψουν στα κάλαντα! Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 694 0045453 ή anoixtoparathiro.ioannina@gmail.comΚόστος: 10 ευρώ (+ΦΠΑ).

Αφηγήσεις στη ζεστή γωνιά του Οσελότου. Καινούριες και παλιές ιστορίες θα μας συντροφεύσουν στη ζεστή φωλιά του Οσελότου στις 17, 23 & 28 Δεκεμβρίου. Μείνετε συντονισμένοι!

Εορταστικά Εργαστήρια αφήγησης και θεατρικού παιχνιδιού που θα ανακοινωθούν μέσα στο μήνα…

Φωτογραφία του χρήστη Ανοιχτό Παράθυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου