Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Βιωματικά σεμινάρια για γονείς, 2ο μέρος


Τα βιωματικά σεμινάρια για γονείς έχουν συγκεκριμένη θεματολογία προς επεξεργασία. Η επεξεργασία αυτή γίνεται συνδυαστικά, τόσο με μεθόδους που χρησιμοποιούνται στη συμβουλευτική γονέων όσο και βιωματικές τεχνικές και ασκήσεις που χρησιμοποιούνται στο θεατρικό χώρο, στη δραματοθεραπεία αλλά και σε άλλες ψυχοθεραπευτικές κατευθύνσεις.
Μέσα από την ενημέρωση, την πληροφόρηση και την ανταλλαγή απόψεων γινόμαστε καλύτεροι γονείς. Μέσα από το μοίρασμα εκφράζουμε ένα μέρος των αποριών μας, του άγχους μας και του θαυμασμού μας για αυτά τα υπέροχα πλάσματα, τα παιδιά μας, και εμψυχωνόμαστε μέσα από τη συνειδητοποίηση ότι δεν είμαστε μόνοι. Μέσα από τις βιωματικές ασκήσεις, θυμόμαστε, προσπαθούμε να καταλάβουμε, αλλάζουμε θέση και οπτική, νιώθουμε, συναισθανόμαστε, αναπτύσσουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας, παίζουμε, χαλαρώνουμε, καλλιεργούμε δηλαδή πολύτιμες διαστάσεις του γονεϊκού ρόλου.

Θέτοντας τα όρια: μέθοδοι, θεωρία και πράξη
Στο εργαστήριο αυτό θα συζητήσουμε και θα «πειραματιστούμε» με μεθόδους και τρόπους οριοθέτησης των παιδιών, σε μια προσπάθεια να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας σχετικά με τη διαπαιδαγώγησή τους και ειδικότερα με το ευαίσθητο κομμάτι της πειθαρχίας. Τα όρια και ο τρόπος θέσπισης και εφαρμογής τους, συνιστούν ένα αναντικατάστατο θεμέλιο της διαδικασίας ανάπτυξης και διαμόρφωσης του παιδιού και μιας ομαλής οικογενειακής ζωής.
Οι φυσικές και λογικές συνέπειες, η επιβράβευση, η ενίσχυση, η φυσική απομάκρυνση (time out) και η τιμωρία, η εφαρμογή τους αλλά κυρίως, η αποτελεσματικότητα ή η ακαταλληλότητά τους, θα είναι ορισμένα από τα θέματα που θα μας απασχολήσουν. 

 

Συντονίστρια: Βίκυ Βάββα, MSc δραματοθεραπεύτρια, θεατροπαιδαγωγός, πιστοποιημένη συντονίστρια σχολών γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων (www.anoixto-parathiro.blogspot.gr )

Διεξαγωγή: Παρασκευή 20 Μαρτίου, 18:00 – 20:00, στο Ανοιχτό Παράθυρο (Χατζηκώστα 5, στενό Αγίου Νικολάου Αγοράς)

Κόστος (χωρίς ΦΠΑ): 10 ευρώ

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (έως και 19/3):
694 0045453 & anoixtoparathiro@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου